Beeld © ANP

Timor Steffens leeft zijn 'American dream'

12 september 2015 10:05

Timor Steffens leeft in Los Angeles zijn 'American dream'. De wereldberoemde danser wist pas tien jaar geleden dat hij iets met dansen wilde, maar danst nu met de groten der aarden. "Pas op mijn achttiende wist ik: daar wil ik wat mee doen. Dat is later dan de andere dansers", vertelt hij zaterdag aan De Telegraaf.

Nu staat de 28-jarige Timor samen met de grootste artiesten ter wereld op het podium. "Toen ik eenmaal had bedacht dat ik op topniveau wilde gaan dansen, vond ik het helemaal niet gek om te denken dat ik ooit met mensen als Christina Aguilera, Madonna, Beyoncé, Chris Brown of Michael Jackson zou gaan werken. Mooi vind ik wel dat het állemaal is uitgekomen."

Timor is trots dat John de Mol hem vroeg als artistiek leider van de nieuwe dansshow Dance Dance Dance op RTL 4. "Naast hem voel ik me heel erg humble. Hij is gewoon de grootste als het gaat om televisie maken. Dat hij mij toevertrouwde om de show als het ware in te vullen, is voor mij een eer." Hij haalde dan ook alles uit de kast om een mooie show neer te zetten. "Ik ben een perfectionist. Voor een man van zijn kaliber kom je niet met half werk aan. Elke dag sta ik paraat om topprestaties te leveren."

Over zijn liefdesleven wil Timor, die geregeld aan Madonna werd gelinkt, niet teveel kwijt. "Als je zo nauw samenwerkt met zulke bekende mensen als Madonna dan is het onvermijdelijk dat je lief en leed met elkaar deelt, of dat je in aanraking komt met hun kinderen. De vriendschappen die ik met bepaalde artiesten heb opgebouwd, zijn me heel erg dierbaar. Ik zou wel gek zijn om die op te geven voor één mooie uitspraak." Over zijn relatiestatus is de geboren Roermonder duidelijk: "Ik ben hartstikke single. Soms denk ik wel eens 'Jongen, je bent 28, wordt het niet eens tijd voor een leuke relatie?' Maar ik moet ook realistisch zijn. Ik zal een meisje moeten treffen die het proces van mijn werk begrijpt."

Meer op rtlboulevard.nl:

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!