Filmreeks Fast and the Furious in de prijzen

8 mei 2017 05:37

Vin Diesel nam zondagavond tijdens de MTV Movie Awards in Los Angeles de Generation Award in ontvangst voor de filmreeks The Fast and the Furious. De prijs is voor acteurs of films die een blijvende indruk hebben gemaakt op generaties filmliefhebbers. Diesel bedankte de in 2013 overleden acteur Paul Walker, die hij 'onmisbaar' noemde voor het succes van de filmreeks.


De 49-jarige acteur riep zijn medespelers Jordana Brewster, Tyrese Gibson en Michelle Rodriguez op het podium en refereerde aan de cast als 'een hechte familie'.

"In 2002 deelde ik dit podium met Paul Walker, toen wonnen we de prijs voor het beste duo. Nu 15 jaar later ben ik hier met mijn hele familie en winnen we de Generation Award", zei Diesel die het succes van de filmreeks toeschreef aan de multiculturele cast. "Het maakte niet uit waar je vandaan kwam, wat de kleur van je huid was. Wanneer je familie bent, ben je familie", aldus Diesel die luid applaus kreeg.

Een zichtbaar emotionele Diesel sprak vervolgens zijn dank uit aan Paul Walker, die in 2013 op 49-jarige leeftijd overleed na een auto-ongeluk. "Ik kan hier niet staan en over Fast and Furious praten zonder aan jou te denken Pablo, onze boer Pablo. We hopen dat je trots bent", zei Diesel terwijl hij de prijs omhoog richting de hemel hield.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!