Ramsey Nasr vindt vooruit kijken groot risico

7 september 2015 08:12

Ramsey Nasr is niet enthousiast over de mogelijkheid het derde seizoen van Overspel vooruit te kijken via NPO Plus. De succesvolle tv-serie keert donderdag na twee jaar wachten weer terug op de buis, maar kon tegen betaling vorige week al worden bekenen via de onlinedienst. "Ik loop daar niet zo warm voor", vertelt Nasr in Metro.

"Ik snap het hoor in deze tijd, maar ik vind het een heel groot risico. Een enthousiaste tweet over het verhaal is zo geplaatst. Een miljoen kijkers wacht een week in spanning af wat er nu weer gaat gebeuren. Ik vertrouw er maar op dat de mensen die eerder keken hun mond houden", gaat de schrijver en acteur verder. "Ouderwets? Ja. Ik loop altijd achter en ben zo'n debiel die dvd-boxen koopt."

Dat Overspel, dat in 2012 een Gouden Kalf voor beste televisiedrama won, zo'n succes is, komt volgens Nasr doordat er geld wordt uitgetrokken voor de serie. "Alle departementen zijn totaal op elkaar ingespeeld, we zijn een geoliede machine. Als ik dan toch even een statement mag maken: er is geld om dit te kunnen maken. Geld zorgt voor kwaliteit. Naar de series Penoza en Overspel gaat in Nederland het meeste geld en dat zie je dus ook. Zonder geld is er geen tijd om het script écht goed te krijgen en om extra te repeteren. Voor een serie als Overspel maakt een Fedja van Huêt zich vrij."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!