Beeld © ANP

Elsa wordt in Frozen 2 mogelijk lesbisch

01 maart 2018 14:21

Groot nieuws voor alle Disney fans: de kans bestaat dat Elsa in de nieuwe Frozen film een relatie zal krijgen met een meisje.

"Ik schrijf altijd character-out dus er gaat sowieso iets gebeuren dat niemand verwacht"

Het is alweer vier jaar geleden dat Frozen uitkomt en sindsdien bestaat er al enige tijd op internet discussie over wat er in de nieuwe film gaat gebeuren. Uit deze discussies is voornamelijk gekomen dat de fans vinden dat er meer LGBTQ moet voorkomen in de films. "Omdat niet iedereen hetero is en kinderen een verdraaid en verkeerd beeld van de wereld krijgen als ze nooit homekoppels zien in de films die ze bekijken", schrijven mensen op Twitter met #GiveElsaAGirlfriend. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Er is eindelijk een musical van Frozen

Jennifer Lee, een van de eigenaren van de film, vertelt dat ze deze geruchten ook te horen is gekomen. "Ik hou van alles wat mensen zeggen en denken over onze film. Dat het een dialoog creëert en dat het prachtige personage Elsa zoveel mensen aanspreekt. Het betekent voor ons dat we een deel uitmaken van de gesprekken in de wereld", zegt ze in een interview met de Huffington Post. 

Of het zeker is dat Elsa echt een vriendin krijgt in de nieuwe film is niet duidelijk. "We hebben echt tonnen van gesprekken hierover en we zijn zeer gewetensvol over deze dingen. Ik schrijf altijd character-out dus er gaat sowieso iets gebeuren wat niemand verwacht. We zullen zien waar het naartoe gaat." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Disney sluit miljardendeal met 21st Century

Heel Twitter ging los met #GiveElsaAGirlfriend. "Dat er überhaupt een kans is dat Disney Elsa een vriendin geeft, maakt jongere ik huilen. Als ik die vertegenwoordiging als kind had, zouden mij de jaren van verwarring en het gevoel dat ik er niet bij hoorde bespaard zijn gebleven", schrijft Ellie op Twitter. 

Hieronder zie je meer tweets van mensen die hopen dat Elsa een vriendin krijgt in Frozen 2. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!