Black Panther passeert 400.000 bezoekers

01 maart 2018 17:23

De actiefilm Black Panther heeft in Nederland in twee weken tijd 400.000 bezoekers getrokken. Dat blijkt uit de cijfers van de Nederlandse theaters. Het is daarmee veruit de best bezochte titel in de Nederlandse bioscopen op dit moment.

Black Panther, dat afgelopen weekend zowel in de VS als in Nederland diverse records brak, is de eerste grote actiefilm met een volledig donkere cast. Wereldwijd heeft de film binnen twee weken ruim 700 miljoen dollar opgebracht.

De film staat (op de slotscène na) los van de andere Marvel-titels en vertelt over T'Challa (Chadwick Boseman), die na de dood van zijn vader terugkeert naar het Afrikaanse land Wakanda om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Een oude vijand stelt echter ook recht te hebben op de troon, een claim waarmee het voortbestaan van de wereld in gevaar dreigt te komen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

Disney viert succes Black Panther met donatie

De superheldenfilm is gemaakt door de jonge regisseur Ryan Coogler, die eerder veelgeprezen drama's als Fruitvale Station en Creed afleverde. De hoofdrollen naast Boseman worden vertolkt door Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Angela Bassett, Andy Serkis en Martin Freeman.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!