Beeld © ANP

Flodder-regisseur Dick Maas mag vanaf vandaag met pensioen

15 april 2018 06:46

Dick Maas is jarig! De regisseur is vandaag al weer 67 jaar oud geworden. En omdat Dick vanaf vandaag AOW-gerechtigd is, nemen we zijn indrukwekkende filmcarrière eens door. Maar natuurlijk hoeft de regisseur van ons nog lang niet met pensioen.

In 1983 breekt Dick Maas door bij het grote publiek met de horrorfilm De Lift. Het geeft de regisseur internationale allure, want  de film wordt ook internationaal gereleased. In 2001 maakt Dick ook een Engelstalige remake van de film.

Drie jaar later komt zijn volgende film uit: Flodder. Dick zorgt ervoor dat heel Nederland fan wordt van de aso-familie in een chique wijk en droomt van Tatjana die zegt: “Buurman wat doet u nu?”

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

De meest legendarische momenten van de jarige Al Bundy

In 1988 kiest Dick er toch weer voor om zijn publiek te laten schrikken. Hij brengt de film Amsterdamned uit. De achtervolging door de grachten blijft iedereen, ondanks dat deze in Utrecht wordt opgenomen. Het is trouwens ook de derde keer dat de regisseur samenwerkt met acteur Huub Stapel.

In 1992 en 1995 brengt de regisseur nog twee Flodder films uit. Flodder in Amerika is opnieuw een groot succes. Bijna 1,5 miljoen bezoekers zien de film in de bioscoop.

Hier zie je Dick druk aan het werk op de set van Flodder.

Het is daarna een tijdje stil rond de regisseur. In 2007 komt hij dan eindelijk weer met een Nederlandstalige film: Moordwijven. Deze pikzwarte komedie zorgt ervoor dat heel Nederland weet wat een anusbleking is.

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

Heerlijke aso-tv: Flodder

In 2010 zet Dick het hele land op zijn kop met zijn doodenge Sinterklaas-verhaal.  Niet alleen de film zorgde voor nachtmerries, ook de filmposter zorgde voor de nodige commotie. Ouders waren bang dat kleine kinderen deze Sinterklaas met een monsterlijk gezicht op de poster zouden zien. Uiteindelijk zien ruim 100.000 mensen de film in de bioscoop.

In 2012 brengt de regisseur weer een horrorfilm uit. De hoofdrollen in de film Quiz zijn voor Barry Atsma en Pierre Bokma. De film is niet echt een succes, slechts 70.000 mensen gaan ervoor naar de bioscoop.

De laatste film van Dick Maas komt uit 2016. In Prooi wordt Amsterdam opgeschrikt door een reusachtig beest dat de straten onveilig maakt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

Heerlijk genieten van Sjoukje Hooymaayer in Zeg 'ns Aaa

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!