Beeld © Disney

9 feitjes die je nog niet wist over Mickey Mouse

15 mei 2018 15:30

Hieperdepiep hoera! Mickey Mouse is vandaag 90 jaar geworden! Mickey was namelijk voor het eerst op 15 mei 1928 te zien op het witte doek in de tekenfilm Plane Crazy. Dit zijn 9 feitjes die je nog niet wist over deze iconische muis.

1. Mortimer Mouse

Het had niet veel gescheeld of we hadden Mickey gekend als Mortimer Mouse. Walt Disney’s vrouw, Lilian, overtuigde hem ervan om de muis toch Mickey te noemen. Ze dacht dat hij dan populairder zou zijn. Mortimer is nu de naam van de rivaal van Mickey.

2. Mickey's eerste woorden

Mickey is gecreëerd ten tijde van de stomme films, daarom praatte Mickey niet de eerste jaren. Tot de film The Karnival Kid in 1929 verscheen. Mickeys eerste woorden waren “Hot dog” en is ingesproken door Walt Disney zelf.

3. Minnie Mouse

De eerste keer dat Mickey Minnie zijn vriendinnetje noemde was ook in 1929. In de film Mickey's Follies zong hij Ik Heb Een Schatje… Ze Is Mijn Kleine Minnie Mouse.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Kleine Zeemeermin komt met levensechte verfilming

4. Daar komt de bruid

We hebben het nog nooit gezien in een tekenfilm, maar Mickey en Minnie zijn samen getrouwd. Wayne Allwine is de officiële stem van Mickey Mouse van 1977 tot en met 2009. Russi Taylor is de officiele stem van Minnie Mouse. Russi en Wayne zijn ook, net als de muizen, getrouwd.

5. Walk of Fame

Mickey Mouse is het eerste tekenfilmfiguurtje dat een ster heeft gekregen op de Hollywood Walk of Fame. Dit gebeurde in 1978 ter ere van zijn 50ste verjaardag.

6. Muizenhandje

Mickey Mouse heeft maar vier vingers. Walt Disney vond namelijk dat vijf vingers te veel waren voor een muis en het scheelt ook tijd en geld om vier vingers te tekenen in plaats van vijf. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zangeres van liedje Mickey klaagt Disney aan

7. Mickey Mouse Village

Walt Disney heeft er aan gedacht om attractiepark Disneyland de naam Mickey Mouse Village te geven.

8. Mini muis

Als je als Mickey Mouse mascotte wilt rondlopen in Disneyland moet je tussen de 142 en 157 centimeter lang zijn 

9. Hidden Mickeys

In elke Disney film zie je verborgen silhouetten van Mickey. De zogeheten Hidden Mickeys begon als grapje tussen de tekenaars. Nu is het een bekende sport onder veel Disney liefhebbers om ze te zoeken in de films en parken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disney gaat live shows maken op Twitter

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!