Beeld © Twitter Happytime Murders

Sesamstraat klaagt nieuwe comediefilm aan

29 mei 2018 09:35

Het bedrijf achter Sesamstraat klaagt de nieuwe film The Happytime Murders aan. Deze film gebruikt namelijk de slogan No Sesame. All Street. en hier zijn de makers achter het kinderprogramma helemaal niet blij mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

8 Supersterren op visite in Sesamstraat

Het verhaal achter The Happytime Murders gaat over twee detectives. De ene rol wordt vervuld door Melissa McCarthy en de rol van haar partner wordt gespeeld door een pop. De makers van Sesamstraat zijn echter niet boos over de pop, maar ze klagen de nieuwe film vooral aan om hun slogan. Deze zou namelijk verkeerde associaties kunnen opwekken bij het publiek. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maya Rudolph krijgt rol in Happytime Murders

De makers achter de langlopende kindershow zijn voornamelijk onthutst over de trailer van de film. Hierin is de zien dat de poppen drugs gebruiken, vrouwen haten en zeer gewelddadig zijn. Ze beweren dat de slogan ervoor kan zorgen dat consumenten ten onrechte geloven dat Sesamstraat de film heeft toegestaan of zelfs heeft geproduceerd. Het tast volgens hen volledig het merk van Sesamstraat aan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

‘Nieuw programma vervangt Sesamstraat niet'

De aanklagers eisen een juryrechtspraak, een bestraffende schadevergoeding en ze willen dat The Happytime Murders hun advertenties wijzigen. Wanneer de rechtszaak precies is, is vooralsnog niet duidelijk.

The Happytime Murders is vanaf 16 augustus te zien in de bioscoop. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!