Beeld © ANP

Ridley Scott wil internationale bestseller verfilmen

12 juli 2018 15:39

Filmmaker Ridley Scott werkt samen met documentairemaker Asif Kapadia aan een bewerking van het boek Sapiens: A Brief History of Humankind. De internationale bestseller van de Israëlische professor Yuval Noah Harari brengt de evolutie van het menselijke ras in kaart, van de prehistorie tot op de dag van vandaag - en beschrijft hoe de mens de planeet is gaan domineren.

Het is nog niet bekend of het project voor TV of film zal zijn, maar Oscarwinnaar Kapadia zal de verfilming regisseren, met Ridley Scott als producent.

De regisseur van Alien onthult dat de samenwerking al jaren in ontwikkeling is, nadat hij in 2001 Kapadia's debuut The Warrior had gezien. "Asif en ik zijn al jaren op zoek naar een samenwerkingsproject en Sapiens heeft alle elementen om zowel vermakelijk te zijn als van historisch belang", vertelt hij The Hollywood Reporter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ridley Scott werkt aan film Slag om Engeland

Asif Kapadia voegt er in een verklaring aan toe: "Het is een boek dat verandert hoe je de wereld ziet, het is een wake-up call voor wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan." De documentairemaker won een Oscar voor Amy in 2016. De film ging over de Britse Amy Winehouse, die in 2011 op 27-jarige leeftijd overleed aan alcoholvergiftiging.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!