Beeld © ANP

Ilse Warringa doet stem poes Dolly in Heinz-film

12 juli 2018 19:26

Ilse Warringa, bij het grote publiek vooral bekend als Juf Ank uit de hitserie De Luizenmoeder, gaat een van de hoofdrollen inspreken in de animatiefilm Heinz die binnenkort in de bioscopen te zien is. Ilse Warringa gaat de stem verzorgen van Dolly, de los-vaste verkering van het nukkige titelpersonage. Dat hebben distributeur September Film en producent Bos Bros XXX bekendgemaakt.

Eerder werd al bekend dat cabaretier Ruben van der Meer de titelrol inspreekt. Acteur Tygo Gernandt is gecast als het gemene ruimtewezen Zak, de schurk van het verhaal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ilse Warringa heeft bizarre tinderdate

Regisseur Piet Kroon, die jarenlang in Hollywood werkte, is teruggekeerd naar Nederland om het project te leiden. De eerste plannen voor een avondvullende animatie over de beroemde stripkat dateren al uit 2001. In het scenario dat er nu ligt, gaat Heinz op zoek naar zijn kind dat hij kwijtgeraakt is. De geestelijk vaders van de stripserie, René Windig en Eddie de Jong, zijn artistiek bij het project betrokken.

Het budget van Heinz: The Movie is zo'n 2 miljoen euro. Een deel daarvan is vorig jaar bij elkaar gebracht via het crowdfunding-platform Cinecrowd. De film wordt mede geproduceerd door Burny Bos, die verantwoordelijk was voor hits als Minoes, Ja zuster nee zuster en Abeltje.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!