Beeld © Getty

Exit Scarlett Johansson zorgt voor twijfels

17 juli 2018 04:16

De film Rub & Tug, die onder vuur kwam te liggen wegens de casting van Scarlett Johansson als transgender, wordt mogelijk helemaal afgeblazen. Volgens The Wrap staat het project op losse schroeven nadat Scarlett vorig week vertrok vanwege de kritiek.

“Ik heb besloten om respect te tonen en me terug te trekken uit dit project”

De actrice reageerde in eerste instantie nog laconiek op de boze reacties over haar rol in de film, een waargebeurd verhaal over een massagesaloneigenaar in de jaren 70 en 80 in Pittsburgh, die door het leven ging als man. Scarlett zou deze Dante 'Tex' Gill spelen. Toen haar werd gevraagd om een reactie op de kritiek, liet ze weten dat mensen die ook konden vragen aan Jeffrey Tambor, Jared Leto en Felicity Huffman, alle drie juist veelgeprezen voor hun rol als transgenders.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Scarlett Johansson verlaat film na kritiek

Enkele dagen later krabbelde de actrice toch terug. "Ik heb besloten om respect te tonen en me terug te trekken uit dit project", liet ze vrijdag weten. "Ik heb veel geleerd over de transgendergemeenschap sinds ik mijn eerste statement maakte, en ik realiseer me nu dat dat ongevoelig was."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Scarlett Johansson ontkent 'date-auditie' Tom Cruise

Scarlett was niet alleen de hoofdrolspeler van Rub & Tug, ze zou ook als producent aan de slag gaan voor de film.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!