Beeld © ANP

Fans teleurgesteld over kijkcijfer voor Venom

14 september 2018 10:28

Veel fans van de Marvelfilms hebben vrijdag niet verheugd gereageerd op het nieuws dat de nieuwe film over het personage Venom een PG13-rating heeft gekregen. Dit betekent dat de film toegankelijk is voor alle publiek; alleen kijkers onder de 13 jaar krijgen het advies om met een ouder te kijken.

"Er is besloten tot een kindvriendelijker versie om een eventuele samenwerking met Spider-man."

In de praktijk betekent dit dat een film geen bloed en naaktscènes kent. De fans hadden gehoopt op een R-rating; dit betekent dat publiek onder de 17 jaar de film niet mag zien. Recent kregen onder meer de X-Man-spinoff Logan en de twee Deadpool-films van Marvel deze keuring. Op sociale media uiten veel fans hun onvrede en teleurstelling over deze keuring.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Tom Hardy viel bijna in slaap tijdens de royal wedding

Venom is een held van wie de krachten afhankelijk zijn van de personen met wie hij recent verbonden is geweest. De hoofdrol in de film, die in oktober in de bioscopen draait, wordt gespeeld door Tom Hardy. Studio Sony zou hebben besloten tot de kindvriendelijker versie omdat Venom in een toekomstige film samen gaat werken met Spider-Man. De films rond dit personage zijn heel populair onder tieners.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!