Beeld © ANP

Nederlandse film trekt veel bezoekers

19 oktober 2018 09:21

Het bioscooppubliek weet de Nederlandse film weer te vinden dit najaar. Voor het eerst in lange tijd staan er weer drie titels van vaderlandse bodem in de top 10 van best bezochte bioscoopproducties. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse theaters.

De romantische komedie Zwaar verliefd met musicalster Jim Bakkum in de hoofdrol staat op de vierde plaats; de film wist binnen een week 80.000 bezoekers te trekken. De vijfde plaats is voor de familiefilm Superjuffie, over een docente met superkrachten die dieren redt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nu in de bios: Zwaar Verliefd met Jim Bakkum

Verder loopt de tragikomedie Doris, met actrice Tjitske Reidinga als vrouw van middelbare leeftijd die worstelt met haar bestaan, nog steeds goed. De film nadert de 300.000 bezoekers. De best bezochte titel in de Nederlandse theaters is de Marvel-film Venom, met Tom Hardy als journalist die wordt bezeten door een buitenaardse entiteit die hem superkracht geeft.

Opvallend goed doet ook First Man het, een biopic over het leven en werk van Neil Armstrong, de eerste man die op de maan landde. De film van regisseur Damien Chazelle geldt als een van de grote kanshebbers bij de Oscars in februari.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Venom populair, first man blijft achter

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!