Beeld © 20th Century Fox

Bohemian Rhapsody is best bezochte film in Nederland

08 november 2018 14:59

Bohemian Rhapsody, de film over het leven en werk van Queen-zanger Freddie Mercury, is een grote hit in de Nederlandse bioscopen. In de eerste week bezochten ruim 200.000 mensen de muzikale biopic, blijkt uit de cijfers van de bioscopen die donderdag zijn gepubliceerd.

Het is daarmee op dit moment veruit de best bezochte bioscooptitel in Nederland. Op de tweede plaats staat het nieuwe vervolg in de horrorreeks Halloween, met actrice Jamie Lee Curtis in de hoofdrol.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bohemian Rhapsody is een ultieme ode aan band Queen

Bohemian Rhapsody doet het niet alleen in Nederland goed; ook in de VS trok de film de afgelopen week volle zalen. De recensies waren gemengd. Er is veel lof voor hoofdrolspeler Rami Malek, maar sommige critici vinden dat de film te weinig de duistere aspecten van Mercury belicht, zoals zijn drugsgebruik en zijn worsteling met zijn geaardheid. Veel lof is er echter voor de manier waarop zijn ongeëvenaarde muzikale talent in de film wordt weergegeven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen-film Bohemian Rhapsody in première in Amsterdam

In de arthousebioscopen doet de veelgeprezen en bekroonde film Girl het heel goed. De Belgische inzending voor de Oscars vertelt over een transgendertiener die graag balletdanseres wil worden. De film van regisseur Lukas Dhont trok in het eerste weekend meer dan 26.000 bezoekers.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!