Beeld © ANP

A Star is Born krijgt waarschuwing in Nieuw-Zeeland

09 november 2018 10:45

Het muzikale drama A Star is Born krijgt in Nieuw-Zeeland een extra waarschuwing bij de leeftijdsclassificatie. De extra melding is toegevoegd na klachten van gezondheidsorganisaties, meldt The Hollywood Reporter.

De bioscoopfilm, de vierde remake van het origineel uit de jaren dertig van de vorige eeuw, vertelt over de relatie tussen een jonge, beginnende zangeres (Lady Gaga) en een alcoholistische rocker (Bradley Cooper).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De 7 mooiste liedjes uit A Star is Born

A Star is Born heeft in Nieuw-Zeeland een classificatie M gekregen, wat neerkomt op 16 jaar en ouder. Bij de M staan diverse waarschuwingen waarom de film niet voor te jonge kijkers geschikt zou zijn. Hier stonden tot nu toe alleen seks, grof taalgebruik en drugsgebruik bij. Op aandringen van de diverse gezondheidsorganisatie komt hier nu ook de vermelding ‘suïcide’ bij.

In de film komt zelfmoord voor. Het aantal zelfmoorden onder jongeren is een toenemend probleem in Nieuw-Zeeland. Diverse mensen zouden bij de hulporganisaties hebben geklaagd dat zij het moment in de film te confronterend zouden vinden. In Nederland is de film geschikt bevonden voor 12 jaar en ouder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Glee-sterren coveren A Star Is Born-hit Shallow

A Star is Born kreeg over de hele wereld lovende recensies en bracht inmiddels al 300 miljoen dollar op. In Nederland trok het muzikale drama al 350.000 bezoekers. Distributeur Warner Bros. laat desgevraagd weten nog geen soortgelijke klachten als in Nieuw-Zeeland te hebben ontvangen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!