Russell: rol kerstman is als die van Elvis

22 november 2018 13:31

Het spelen van de kerstman leek voor Kurt Russell veel op het vertolken van Elvis Presley. De filmveteraan greep de kans om de kerstman te spelen in de nieuwe Netflix-film The Christmas Chronicles, omdat hij dacht dat het leuk zou zijn om een ander iconisch personage te spelen.

"Het was gewoon een prachtige gelegenheid om een personage te spelen dat al 1700 jaar bestaat"

Kurt vertelt in This Morning: "Het was een geweldige kans. In mijn leven heb ik de kans gehad om enkele personages te creëren en hopelijk gedenkwaardig te zijn. Ik denk dat als je Elvis Presley gaat spelen, je een iconisch persoon speelt, dus als je de kerstman gaat spelen, speel je een iconisch persoon. Het was gewoon een prachtige gelegenheid om een personage te spelen dat al 1700 jaar bestaat. Er zijn niet zo veel mensen die zo'n soort geschiedenis hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Kurt Russel verdedigt James Gunn

Russell nam de rol heel serieus, door het onderzoeken van de mythe van de kerstman en veel te lezen over het legendarische personage. "De kerstman speelde altijd een grote rol in onze familie en dat doet hij nog steeds", legt de ster van Guardians of the Galaxy 2 uit. "Het is geen stripfiguur, dit is een echt persoon, dus ik wilde zoveel mogelijk over hem te weten komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sterren voor Goldie Hawn en Kurt Russell

Het is niet de eerste keer dat Kurt het 'Santa'-pak uitprobeerde - hij was ooit verkleed als kerstman om de kinderen, inclusief zijn jonge zoon Wyatt, te ontmoeten in een winkelcentrum in Los Angeles.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!