Beeld © ANP

Hasta la vista baby: Er komt een vervolg op Costa!

07 december 2018 11:45

Regisseur en scenarist Jon Karthaus werkt aan een nieuwe Costa!-film. Dat heeft producent NL Film vrijdag bekendgemaakt. De regisseur schrijft het scenario samen met wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Over de exacte inhoud van de nieuwe film kan het productiehuis nog niets zeggen. “Het project staat nog in de kinderschoenen”, stelt een woordvoerder. “Maar we zijn er wel heel serieus mee bezig.” Het is niet duidelijk wanneer de nieuwe Costa in de bioscopen te zien moet zijn.

Costa! uit 2001 is een mijlpaal in de Nederlandse filmgeschiedenis. De komedie van Johan Nijenhuis over een groep jongeren die twee weken vakantie vieren in Salou, trok 700.000 bezoekers en sprak een jong publiek aan dat de Nederlandse film daarvoor niet wist te vinden. De hoofdrollen werden gespeeld door Georgina Verbaan, Katja Schuurman, Daan Schuurmans, Kurt Rogiers en Michiel Huisman. Voor bijna alle acteurs was het de eerste grote rol in een speelfilm.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Georgina en Katja na Costa! eindelijk weer samen in een film

Na de film Costa! volgde er een serie, die vier seizoenen liep bij BNN. Regisseur Johan Nijenhuis werkte ook nog enige tijd aan een prequel die zich tijdens de krakersrellen in de jaren tachtig zou afspelen. Maar dit project kwam nooit van de grond.

Jon Karthaus brak eigenlijk door als acteur met zijn hoofdrol in de Zoop-serie en -films van Nijenhuis. Maar concentreert zich de laatste jaren vooral op regisseren. Zo maakte hij onder meer de komedies Homies en Bella Donna's.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!