Bohemian Rhapsody Beeld © Twentieth Century Fox

Al anderhalf miljoen bezoekers voor Bohemian Rhapsody

09 januari 2019 16:46

Bohemian Rhapsody, de film over het leven en werk van Queen-zanger Freddie Mercury, heeft binnen tien weken anderhalf miljoen bezoekers in de Nederlandse bioscopen getrokken. Dat blijkt woensdag uit de cijfers van de filmsector.

De film staat na bijna drie maanden nog steeds op de eerste plek van de lijst met best bezochte bioscooptitels. Bohemian Rhapsody laat andere succesvolle films die recenter uitkwamen, zoals Bon Bini Holland 2, Aquaman en Ralph Breaks the Internet, ver achter zich.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse koninklijke wacht speelt Bohemian Rhapsody

Eerder werd al bekendgemaakt dat Bohemian Rhapsody de best bezochte Nederlandse bioscoopfilm van 2018 was. De film won maandag twee Golden Globes, voor beste film van het jaar en beste hoofdrolspeler. De recensies voor de film waren gemengd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bohemian Rhapsody grote winnaar van de avond

Er is veel lof voor hoofdrolspeler Rami Malek en zijn vertolking van Mercury. Maar sommige critici vinden echter dat de film te weinig de duistere aspecten van Mercury belicht, zoals zijn drugsgebruik en zijn worsteling met zijn geaardheid. De manier waarop zijn muzikale talent is belicht, wordt wel unaniem geprezen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!