Beeld © Getty Images

Nieuwe documentaire belicht misbruik Michael Jackson

10 januari 2019 02:45

Over de doden niets dan goeds, maar dat gaat niet op voor Michael Jackson. Bij het aankomende Sundance Film Festival gaat de documentaire Leaving Neverland in première, waarin de aanklachten wegens seksueel misbruik tegen Jackson worden belicht. Dit meldt Variety.

"Dit is wederom een walgelijke manier om geld te verdienen over de rug van Michael Jackson"

De film beschrijft hoe The King of Pop langlopende relaties aanging met twee jongens, destijds zeven en tien jaar oud, en hun beider families toen hij op de toppen van zijn roem zat. De twee zijn nu allebei dertigers en beweren dat ze seksueel misbruikt zijn door de zanger. Ze onthullen in de docu hoe ze hiermee hebben leren leven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Extra Michael Jackson-shows voor fans zonder kaartje

Neverland verwijst naar het landgoed waarop Jackson voorheen woonde en waar in 2003 een inval werd gedaan nadat meldingen over misbruik van een dertien jarige jongen waren binnengekomen. Er startte een rechtszaak tegen Michael, die in 2005 werd vrijgesproken van maar liefst veertien aanklachten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michael Jackson droomde ervan de nieuwe 007 te worden

De erven Jackson zijn niet te spreken over de documentaire, meldt TMZ. "Dit is wederom een walgelijke manier om geld te verdienen over de rug van Michael Jackson. Het is een opsomming van oud nieuws. Ongelooflijk dat een filmmaker zoiets op zijn naam zou willen schrijven."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!