Beeld © Netflix

Politie na Bird Box-ongeluk: 'Ga niet geblinddoekt de weg op'

12 januari 2019 16:25

Ga niet geblinddoekt achter het stuur, die ongewone waarschuwing heeft de politie van de Amerikaanse staat Utah op Twitter gezet. Dat je op de weg moet letten tijdens het rijden, klinkt logisch. Toch voelt de politie zich genoodzaakt te waarschuwen nadat een tiener geblinddoekt een crash had veroorzaakt met haar auto.

"Bird Box-challenge tijdens het rijden… een voorspelbaar resultaat"

Een 17-jarig meisje veroorzaakte ten noorden van Salt Lake City een ongeluk door geblinddoekt op een tegemoetkomende auto in te rijden. De bestuurster en haar 16-jarige mede-passagier kwamen ongeschonden uit de strijd. Ook degene tegen wie ze aanbotsten, kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix waarschuwt voor levensgevaarlijke Bird Box-challenge

Roekeloos rijgedrag

"Bird Box-challenge tijdens het rijden… een voorspelbaar resultaat", schreef de politie op Twitter, met daaronder foto's van de gehavende auto's. De politie wil dat de bestuurder wordt veroordeeld voor roekeloos rijgedrag.

De tiener was geïnspireerd geraakt door de horrorfilm de Bird Box met Sandra Bullock in de hoofdrol. De personages gaan hierin geblinddoekt door het leven. Als ze de blinddoek niet om hebben, zien ze geesten die aanzetten tot zelfmoord.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aha! Dit is dus de betekenis van het einde van Bird Box

Sociale media

De challenge is populair op sociale media. Op YouTube zijn allerlei video's te zien van mensen die geblinddoekt hun dagelijkse handelingen uitvoeren, soms wel 24 uur lang.

Vorige week waarschuwde Netflix, waar de film te zien is, al voor de gevaren van de challenge. "Ik kan niet geloven dat ik dit moet zeggen, maar VERWOND JEZELF ALSJEBLIEFT NIET MET DE BIRD BOX-CHALLENGE", schreef de streamingsdienst op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zó ziet het monster uit Bird Box er dus echt uit

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!