Beeld © Warner Bros. Pictures

Creed stoot Bohemian Rhapsody niet van de eerste plek

14 januari 2019 21:04

Ook de boksfilm Creed II is er niet geslaagd om de Queen-film Bohemian Rhapsody van de eerste plek in de lijst met best bezochte bioscooptitels te verdrijven. Ook na elf weken prijkt de film over het leven en werk van Queen-zanger Freddie Mercury nog steeds bovenaan de bioscoop-top 10, blijkt uit de cijfers van de filmsector.

Inmiddels hebben ruim 1,6 miljoen bezoekers de film gezien. Op de tweede plek staat Creed II, een nieuwe sequel in de succesvolle Rocky-reeks met Sylvester Stallone en Michael B. Jordan. De rest van de top 5 bestaat uit Aquaman, The Favourite en de Jandino Asporaat-komedie Bon Bini Holland II.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Al anderhalf miljoen bezoekers voor Bohemian Rhapsody

Eerder werd al bekendgemaakt dat Bohemian Rhapsody de best bezochte bioscoopfilm van 2018 in Nederland was. De film won vorige week twee Golden Globes, voor beste film van het jaar en beste hoofdrolspeler. De recensies voor de film waren gemengd.

Er is veel lof voor hoofdrolspeler Rami Malek en zijn vertolking van Mercury. Maar sommige critici vinden dat de film te weinig de duistere aspecten van Mercury belicht, zoals zijn drugsgebruik en zijn worsteling met zijn geaardheid. De manier waarop zijn muzikale talent is belicht, wordt wel unaniem geprezen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!