David Bowie in 1997 Beeld © ANP Kippa

'Geen muziek van Bowie in biopic Stardust'

01 februari 2019 12:45

Er zal geen muziek van David Bowie te horen zijn in de biografische film Stardust. Dat zegt Duncan Jones, de zoon van David Bowie, tegen Britse media. De reden is volgens Duncan dat de rechthebbenden al hun medewerking hebben toegezegd aan een animatiefilm waarin muziek van David Bowie zit.

"Als mensen naar een film over David Bowie willen gaan zonder de muziek, is dat natuurlijk hun keuze"

"De makers van Stardust hebben geen rechten om de muziek van mijn vader te gebruiken in hun film", zegt Duncan. De initiatiefnemers van Stardust lieten weten dat er wel muziek van Bowie in zou zitten. Maar Duncan zegt dat dat "waarschijnlijk niet gaat gebeuren".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny Flynn speelt David Bowie in biopic

De zoon van Bowie is niet van plan om Stardust tegen te houden, maar beveelt 'm niet aan: "Als mensen naar een film over David Bowie willen gaan zonder de muziek, is dat natuurlijk hun keuze."

De Britse muzikant en acteur Johnny Flynn gaat de rol van David Bowie spelen in Stardust. De film gaat over de opkomst van de zanger begin jaren 70 met zijn eerste bezoek aan Amerika in 1971 - een reis die de inspiratie vormde voor het ontstaan van zijn wereldberoemde alter ego Ziggy Stardust.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!