Beeld © ANP

Film van Sam de Jong opent Movies that Matter festival

04 februari 2019 08:49

Goldie, de nieuwe film van Sam de Jong, opent op vrijdag 22 maart het Movies that Matter Festival in Den Haag. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. De Nederlandse regisseur brak in 2015 door met zijn veelgeprezen debuutfilm Prins.

De openingsfilm vertelt het verhaal van Goldie, een eigenwijze New Yorkse tiener die ervan droomt beroemd te worden. Ondertussen doet ze er alles aan om haar twee jonge zusjes uit handen te houden van de jeugdzorg. Met een flinke dosis glamour toont de film de rauwe realiteit van een meisje met weinig mogelijkheden, maar des te meer kracht, bravoure en doorzettingsvermogen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ryanne van Dorst en Fedja van Huêt schitteren in Baantjer de film

De hoofdrollen worden gespeeld door Slick Woods, George Sample III en Danny Hoch. Goldie gaat op 10 februari in wereldpremière tijdens de Berlinale.

Het jaarlijkse film- en debatfestival Movies that Matter vindt in 2019 plaats van vrijdag 22 tot en met zaterdag 30 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. Op het evenement draaien actuele films over mensenrechten en een duurzame samenleving. Dit sluit erg aan bij het motto van Den Haag, de stad van 'vrede en recht'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Film over wereldster Céline Dion in de maak

Het volledige programma staat eind februari online en de kaartverkoop start op 7 maart.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!