Beeld © Warner Brothers

Release tweede Aquaman-film staat officieel op de agenda

27 februari 2019 22:38

De tweede Aquaman-film is nog niet in productie, maar de makers hebben al laten weten dat de film 16 december 2022 in premiere gaat.

Het was al bekend dat megahit Aquaman een vervolg zou krijgen. Zo werd al aangekondigd dat de schrijver van het script weer bezig is met een nieuw verhaal. Daarnaast was de eerste film een enorm succes wereldwijd en haalde internationaal meer dan 800 miljoen dollar op. Niet gek dat er dus een tweede wordt gemaakt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jason Momoa ziet zijn roots terug in Aquaman

Aquaman is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken. In de film vertolkt Jason Momoa de hoofdrol en wordt bijgestaan door onder andere Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson en Nicole Kidman. Het verhaal speelt zich af in de onderwaterstad Atlantis. 

Naast een nieuwe film komt er ook een spin-off. The Trench wordt een horrorfilm waar de monsterlijke wezens die voor het eerst voorkwamen in de Aquaman-film. Zij waren oorspronkelijk inwoners van Atlantis, maar vertrokken nadat dit zonk. Doordat ze het water verlieten, veranderden ze in vraatzuchtige monsters. De film wordt geproduceerd en geschreven door dezelfde mensen als Aquaman. Gegarandeerd een succes, dus. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!