Beeld © Sony Pictures

De eerste trailer voor Tarantino's negende film is uit

20 maart 2019 14:49

De film Once Upon a Time in Hollywood is Quentin Tarantino's negende film. Hiermee volgt het klassiekers als Pulp Fiction, Django Unchained en Inglorious Bastards op. Een sterrencast kan natuurlijk niet ontbreken: Brad Pitt en Leonardo DiCaprio spelen de hoofdrollen.

"Ik kijk ernaar uit om een verhaal te vertellen over een LA en een Hollywood dat niet meer op die manier bestaat"

Met Once Upon a Time in Hollywood neemt de regisseur zijn publiek mee terug naar de jaren 60. De film draait om de voormalige Western-ster Cliff Booth, gespeeld door Leonardo, en zijn stuntman Rick Dalton, gespeeld door Brad Pitt. Zij proberen hun weg te banen door een stad en industrie die ze nauwelijks snappen. Ook Margot Robbie heeft een rolletje weten te scoren, zij speelt de overleden Sharon Tate. Deze actrice werd in 1969 vermoord door Charles Mansons sekte. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Quentin Tarantino debuteert nieuwe film op Cannes

In de film spelen ook Damian Lewis, Dakota Fanning, Emile Hirsch, Timothy Olyphant en Kurt Russell. Daarnaast is het de laatste film waar de overleden Riverdale-acteur Luke Perry in speelt.

"Ik werk al vijf jaar aan dit script", vertelt Quentin over Once Upon a Time in Hollywood. "Daarnaast woon ik al het grootste deel van mijn leven in Los Angeles. Ik kijk ernaar uit om een verhaal te vertellen over een LA en een Hollywood dat niet meer op die manier bestaat. En ik had het niet beter kunnen treffen dan met het dynamische duo Leonardo en Brad."

Eerder deze week gaven de sterren van de film al voorproefjes door de posters op Instagram te plaatsen. Hierdoor begon al speculatie dat de film in première zou gaan tijdens het filmfestival van Cannes. Daar is nog geen bevestiging van gekomen, maar het duurt sowieso nog even voordat Once Upon a Time in Hollywood in Nederland verschijnt. De film is vanaf 15 augustus te zien in de bioscoop. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!