Beeld © Netflix

Netflix pakt weer uit met horrorfilm The Silence

29 maart 2019 21:39

The Silence wordt gezien als een soort combinatie van Bird Box en A Quiet Place. De horror is echt gebaseerd op een boek dat al uitkwam voordat die twee films werden ontwikkeld.

"Er zijn inderdaad gelijkenissen, maar ik weet zeker dat de film op zich staat"

Streamingdienst Netflix komt met de eerste trailer voor de nieuwe horror The Silence. En eerlijk is eerlijk, het doet heel erg denken aan A Quiet Place. Ook dit keer gaat het om een post-apocalyptische wereld waarin beesten op het geluid van hun prooi jagen. Er is nog eens overeenkomst: beide families benuttigen de zintuigen van een doof kind. 

Ondanks de gelijkenissen was The Silence echt eerder. Het is namelijk gebaseerd op een boek van Tim Lebbon, dat werd uitgebracht in 2015. Er was zelfs al groenlicht gegeven aan een verfilming in 2017, maar die kwam niet van de grond. "Er zijn inderdaad gelijkenissen, maar ik weet zeker dat de film op zich staat. Het wordt episch", schrijft de auteur op zijn site. "Het is een beetje jammer, maar meer kan ik er niet over zeggen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Apple trekt alles uit de kast om Netflix te verslaan

Een groot verschil is de beesten die in de film zitten. In The Silence zijn het een soort vleermuis-engerds, wat behoorlijk anders is dan in A Quiet Place. Uiteraard is het ook een andere cast. Dit keer spelen Stanley Tucci, Kieran Shipka en Miranda Otto uit The Chilling Adventures of Sabrina en John Corbett uit To All The Boys I've Loved Before. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!