Beeld © Di Bonaventura Pictures

Horrorfilm Pet Sematary brengt dode huisdieren tot leven

4 april 2019 17:47

De film is gebaseerd op het boek van Stephen King, waarvan al eerder de verfilmingen IT en The Shining verschenen. De auteur bestempelt het als de engste verfilming tot nu toe: "Ik ben een grens overgegaan met dit verhaal."

"Ik ben een grens overgegaan met dit verhaal"

Alle Stephen King-boeken zijn angstaanjagend, maar Pet Sematary werd omschreven als de griezeligste. In 1989 kwam er al een verfilming van en in 1992 zelfs een vervolg (waar de auteur niet aan had meegewerkt), maar de remake is grimmiger dan ooit tevoren. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Nieuwe IT-film duurt maar liefst drie uur'

Het verhaal draait om een doktersgezin dat verhuist. Achter hun nieuwe villa zit een dierenkerkhof en aangrenzend aan hun huis zit een drukke weg. Wanneer hun kat wordt doodgereden, begraven ze het beestje. Op wonderlijke wijze komt 'ie weer tot leven, tot groot plezier van de familie. Vervolgens overlijd hun zoontje op dezelfde wijze en besluiten ze hem ook op die plek te begraven. 

Het is niet het enige boek dat als film verschijnt van Stephen King. Ook Doctor Sleep, In The Gall Grass, The Breathing Method, The Long Walk en From a Buick 8 komen eraan. Daarnaast verschijnt dit jaar al het vervolg op IT. Voor nu moeten fans het doen met Pet Sematary, dat vanaf vandaag te zien is in de bioscoop. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!