Beeld © CTMG, Inc.

Nieuwe Tarantino in première in Cannes

02 mei 2019 12:18

Once Upon a Time in Hollywood, de nieuwe film van Quentin Tarantino, gaat half mei in première op het festival van Cannes. De film, over een tv-acteur die eind jaren 60 voet aan de grond probeert te krijgen in Hollywood, dingt ook mee naar de Gouden Palm.

Het filmfestival heeft de datum nog niet bekendgemaakt, maar het gerucht gaat dat de film wordt vertoond op 21 mei, exact 25 jaar na de première van Tarantino’s grote doorbraak Pulp Fiction.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lena Dunham in nieuwe Tarantino

De Amerikaanse regisseur won met de iconische gangsterfilm de Gouden Palm en werd naar de top van Hollywood gekatapulteerd. De meeste titels van de competitie werden twee weken geleden al bekendgemaakt. Festivaldirecteur Thierry Frémaux zei toen te vrezen dat de nieuwe Tarantino niet op tijd klaar zou zijn.

Once Upon a Time in Hollywood betekent 'starpower' voor Cannes. De eerste film van Tarantino sinds The Hateful Eight uit 2015 speelt zich af eind jaren 60 en volgt tv-acteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio). Dalton heeft slechts één succesvolle rol gehad, in een westernserie, en hij kijkt uit naar nieuw succes. Zijn rechterhand en stuntman heet Cliff Booth (Brad Pitt) en ook hij verwacht meer van zijn carrière.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De eerste trailer voor Tarantino's negende film is uit

Once Upon a Time in Hollywood is half augustus te zien in de Nederlandse bioscopen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!