Beeld © ANP

Meer dan 50 miljoen berichten op Twitter over Avengers

02 mei 2019 15:02

Het fenomeen Avengers: Endgame, die de afgelopen week al tientallen bezoekersrecords brak, is vanaf donderdag ook de meest besproken film op Twitter ooit. Amerikaanse media melden dat er op Twitter inmiddels meer dan 50 miljoen berichten aan de film zijn gewijd.

De meest besproken personages uit het verhaal zijn schurk Thanos en daarna de vier grote helden uit de reeks: Thor, Iron Man, Captain America en de Hulk. Opvallend is het aantal keren dat boommens Groot uit de reeks Guardians of the Galaxy aan bod kwam op Twitter; hij speelt maar een bijrol in Avengers: Endgame.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Man in elkaar geslagen na delen spoilers nieuwe Avengers-film

De film gaat direct verder na het ontluisterende einde van voorganger Avengers: Infinity War, waarin de helden niet slaagden in hun beoogde missie. De regisseurs van Endgame, de broers Joe en Anthony Russo, hebben fans met klem gevraagd niet te verraden wat er allemaal in de film gebeurt, zodat andere bezoekers het verhaal ook zonder voorkennis kunnen zien.

Avengers: Endgame heeft binnen een week wereldwijd bijna 1,5 miljard dollar opgebracht. Dit heeft nog geen enkele film ooit eerder gepresenteerd. In Nederland zagen in een week tijd bijna 700.000 mensen de film en ook dit is een unicum in de filmgeschiedenis.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!