Beeld © Marvel

Deze 6 Marvel-films komen eraan na Avengers: Endgame

05 mei 2019 16:22

De nieuwste Avengers-film is pas net uit, maar de makers bij Marvel zijn alweer bezig met het uitbreiden van de franchise. Het 'universum' van superhelden krijgt maar liefst zes nieuwe films erbij.

Avengers: Endgame breekt record na record en de nieuwste Spiderman-film komt ook in juli uit, dus Marvel zit de komende tijd gebakken. Toch weerhoudt dat de makers van de superheldenfilms er niet van om met nog meer op de proppen te komen. Het duurt nog wel even, want de releasedata ligt tussen 2020 en 2022, maar deze zes films kun je alvast op je lijstje zetten. 

1. Black Panther 2

Het eerste deel was meest succesvolle film van 2018 doordat het meer dan een miljard dollar ophaalde. Zo gek is het dus niet dat er een vervolg op komt. Regisseur en schrijver van de eerste film Ryan Coogler is weer van de partij, dus dat belooft veel goeds. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meer dan 50 miljoen berichten op Twitter over Avengers

2. Black Widow

Scarlett Johansson speelt Black Widow in de Avengers-films, maar werd voor het eerst in haar pak gezien in 2010 toen ze tevoorschijn kwam in Iron Man 2. Het loopt niet zo goed af voor de superheldin in de laatste film, dus waarschijnlijk gaat haar solofilm over haar origine verhaal.

3. Doctor Strange 2

Benedict Cumberbatch speelt de dokter in de film. Het verhaal speelt zich af in de toekomst, dus na het einde van Endgame. Regisseur Scott Derrickson is weer verantwoordelijk bij het vervolg. In 2016 verscheen het eerste deel, wat bijna 700 miljoen dollar ophaalde wereldwijd. 

4. Guardians of the Galaxy 3

Dit vervolgverhaal gaat heel interessant worden als je de voorgaande films hebt gezien. In Endgame wordt Gamora namelijk teruggebracht naar het verleden, terwijl aan het einde van deel twee van Guardians of the Galaxy juist naar haar wordt gezocht. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Man in elkaar geslagen na delen spoilers nieuwe Avengers-film

5. The Eternals

The Eternals is gebaseerd op het stripverhaal van legendarische maker Jack Kirby. Het verhaal gaat over meesterlijke wezens en volgens geruchten wordt er nieuw territorium van het Marvel-universum bewandeld in deze film. 

6. Shang-Chi

Dit wordt de eerste Marvel-film waarin een Aziatische superheld de hoofdrol vertolkt. In de stripboeken staat Shang-Chi ook wel bekend als de 'Master of Kung-Fu.' Dat zal wel veel actie beloven. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!