Beeld © The Walt Disney Company Benelux

Avengers: Endgame trekt lage bioscoopcijfers uit het slop

08 mei 2019 09:36

Kinepolis heeft dankzij de populariteit van superheldenfilm Avengers: Endgame zijn zwakke start van het jaar voor een groot deel goedgemaakt. Volgens de Belgische bioscoopketen, met zeventien vestigingen in Nederland, zette de kaskraker in de afgelopen weken nooit geziene records neer.

Het achterblijven van de bezoekersaantallen kon door Avengers niet volledig worden ingelopen. Kinepolis kreeg met 8,8 miljoen bezoekers in totaal 6 procent minder mensen over de vloer. Maar dat komt ook omdat er in de vergelijkbare periode vorig jaar juist erg veel blockbusters waren. "Vorig jaar kenden we een sterk eerste kwartaal dankzij internationale succesfilms zoals Star Wars: Episode VII, Black Panther, Fifty Shades en Jumanji'', zegt topman Eddy Duquenne.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Avengers: Endgame haalt in Nederland recordbedrag op

In Nederland zagen tot nu toe bijna 900.000 mensen de nieuwe Avengers. De actiefilm over een groep superhelden die het opnemen tegen megaschurk Thanos, die een deel van de wereldbevolking heeft weggevaagd, passeerde zondag wereldwijd de magische opbrengstgrens van 2 miljard dollar. Dit heeft een film nooit eerder binnen een tijdsbestek van elf dagen bereikt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!