Beeld © Walt Disney Pictures

Disney schrapt 'racistische' Siamese katten uit remake

8 mei 2019 18:01

De remake van de Disney-klassieker Lady en de Vagebond wordt geen een-op-een-kopie van het origineel. Zo krijgt onder andere het controversiële nummer van de Siamese katten een update. Het nummer zou namelijk racistisch zijn meldt Variety.

De nummers uit de Disney-film zijn inmiddels iconisch, maar zijn ruim 60 jaaar na dato wel toe aan een kleine update. Grammy-winnares en zangeres Janelle Monáe is verantwoordelijk voor een aantal nummers uit de nieuwe versie, waaronder het nummer dat de Siamese katten oorspronkelijk zongen in de animatiefilm uit 1955.

Volgens Variety gaat het nummer totaal anders klinken en verdwijnt ook het kattenras. Lange tijd werd het nummer namelijk gezien als een racistische stereotypering van de Aziatische cultuur. De katten, met de namen Si en Am, werden neergezet als de schurken uit de film en getekend met stereotiepe smalle oogjes. Daarnaast spraken ze ook met een accent. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Streamingdienst Disney start in november in VS

Het is niet de eerste keer dat zoiets voorkomt. Ook in de laatste live action-remake van Disney, Dumbo, werden al enkele scènes geschrapt.

De stem van hoofdpersonage Lady, een Engelse cockerspaniël, wordt ingesproken door Tessa Thompson die vooral bekend is van de tv-serie Veronica Mars en de films Selma en Creed. Justin Theroux heeft de andere hoofdrol te pakken.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Er komt een tv-serie van Disney-klassieker Monsters, Inc.

De verfilming zal niet te zien zijn in de bioscoop, maar wordt een van de kroonjuwelen van Disneys nieuwe streamingdienst Disney+. Naar verwachting komt de streamingdienst volgende zomer naar Nederland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!