Beeld © ANP

Rick Paul maakt zich kwaad over casten homorol

08 juni 2019 08:47

Rick Paul van Mulligen kan zich best een beetje opwinden over de casting van homoseksuele rollen in Nederlandse films en series. Bijvoorbeeld over de hoofdrol van Waldemar Torenstra, die heteroseksueel is, in Singel 39. "Ja. Dat maakt me kwaad. Of, kwaad, ik vind het jammer, voor iedereen", zegt Rick Paul in Volkskrant Magazine.

"Mij wordt nu veel geweigerd vanwege mijn geaardheid"

"Tegen mij wordt vaak gezegd: 'sorry, maar niemand zit er op te wachten als jij een hetero speelt'. Maar als er dan een goeie homorol langskomt, mogen de heterohunks dat doen", vervolgt de 37-jarige acteur. "Het is niet zo dat ik het Waldemar persoonlijk niet gun, en in een perfecte wereld zou iedereen alles moeten kunnen spelen. Maar mij wordt nu veel geweigerd vanwege mijn geaardheid, dat moet dan andersom eigenlijk ook gebeuren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

WIDM-deelnemer Rick Paul vertelt over zijn 'roze' gezin

Volgens Rick Paul, die eerder dit jaar meedeed met Wie is de mol?, worden we ons dan pas bewust van de enorme verschillen in kansen in de filmwereld. "Het is een beetje zo: als Waldemar die mooie homorol mag spelen, dan wil ik ook de hoofdrol kunnen krijgen in kickboksserie Vechtershart."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!