Beeld © Warner Bros.

Scary: Eerste trailer The Shining-vervolg

14 juni 2019 13:58

Het duurde even, maar dan heb je ook wat. De eerste teaser van het langverwachte vervolg op de horrorklassieker The Shining uit 1980 staat online. En je bent gewaarschuwd: Doctor Sleep zorgt voor kippenvel.

Doctor Sleep is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King uit 2013. Het is een vervolg op de klassieker The Shining van regisseur Stanley Kubrick, met Jack Nicholson in de hoofdrol. Het verhaal volgt de inmiddels volwassen geworden Danny Torrance die dealt met alcoholisme in zijn familie, zijn bovennatuurlijke vermogens (wat hij 'the shining' noemt) en een vampiercult. Trainspotting-acteur Ewan McGregor neemt deze keer de hoofdrol op zich. Rebecca Ferguson is zijn tegenspeler. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Horrorclown IT is terug in eerste trailer van Chapter Two

In de trailer worden odes aan de originele film gebracht. Onder andere de gekraste 'redrum' op de muur, wat 'murder' andersom geschreven is. Maar vooral het shot waarbij Danny zijn hoofd door een kapotte deur drukt, doet denken aan de beroemde Jack Nicholson-film. Doctor Sleep is vanaf 23 januari 2020 te zien in de Nederlandse bioscoop. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!