Jeroen van Koningsbrugge heeft rol in Amerikaanse film

15 juni 2019 07:16

Jeroen van Koningsbrugge speelt een rol in Why Not Choose Love?, een Amerikaanse film over actrice Mary Pickford. Dat heeft zijn agent zaterdag bevestigd. Van Koningsbrugge heeft een kleine bijrol als de Amerikaanse filmproducent Adolph Zukor. De acteur was vorig jaar een aantal maanden in Los Angeles toen hij de scènes opnam.

De hoofdrol van Mary Pickford in Why Not Choose Love? wordt gespeeld door de Schotse actrice Sophie Kennedy Clark, die eerder te zien was in films als Dark Shadows (met Johnny Depp), Philomena, Nymphomaniac en The Danish Girl. De biografiefilm beleefde deze week zijn wereldpremière op het Women's Film Festival dat in Hollywood plaatsvindt. Het is niet bekend of de film ook in Nederland te zien zal zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen van Koningsbrugge belachelijk gemaakt om uitspraken

Van Koningsbrugge heeft onlangs de opnames van de nieuwe familiefilm De Club van Lelijke Kinderen afgerond en gaat binnenkort het nieuwe seizoen van hitserie Smeris draaien.

Mary Pickford (1892-1979) brak in de beginperiode van Hollywood door als actrice en kreeg de bijnaam 'Queen of the Movies'. Zij speelde in meer dan tweehonderd films en won in 1929 een Oscar voor haar rol in het kostuumdrama Coquette. Daarnaast was Pickford een van de oprichters van de iconische studio United Artists en was zij een van de initiatiefnemers van de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences, die onder meer de Oscars uitreikt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!