Toy Story 4 koerst af op grootste opening

20 juni 2019 16:03

De nieuwe animatiefilm Toy Story 4, die komend weekend in de VS gaat draaien, stevent af op een openingsweekend van tegen de 200 miljoen dollar. Daarmee kan het de allerbeste opening voor een animatiefilm in de VS ooit worden, meldt The Hollywood Reporter.

De nieuwe Pixar-film is daarmee hard op weg het tweede grote 'filmevenement' van het jaar te worden, na het records verpulverende Avengers: Endgame.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

'Toy Story 4 gaat voor recordopening in VS'

In het vierde deel is cowboy Woody niet meer het speelgoed van zijn oude ’baasje’ Andy, die inmiddels volwassen is, maar van het meisje Bonnie. Als een nieuw geliefd stuk speelgoed van Bonnie, Vorkie, wegloopt, besluit Woody hem te gaan zoeken. De film kreeg in Amerika, waar hij al deze week gaat draaien, alleen maar lyrische kritieken.

Toy Story uit 1994 was een mijlpaal in de filmgeschiedenis; het was de eerste avondvullende computer-geanimeerde speelfilm ooit. Regisseur John Lasseter kreeg hier een speciale Oscar voor. De kwaliteit van de twee vervolgen bleef onverminderd hoog, oordeelden ook de critici; de drie films brachten wereldwijd 2 miljard dollar op.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Edwin Jonker doet stem in Toy Story 4

Toy Story 4 is vanaf 26 juni in de Nederlandse bioscopen te zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!