Beeld © The Walt Disney Company Benelux

Openingsweekeinde Toy Story 4 breekt alle records

24 juni 2019 12:31

Sheriff Woody Pride en zijn astronautenmaatje Buzz Lightyear zijn nog steeds een hit. De vierde Toy Story-film, die dit weekeinde verscheen, bracht in het openingsweekeinde wereldwijd 238 miljoen dollar in het laatje. Daarmee schrijft Toy Story 4 het succesvolste openingsweekeinde van een animatiefilm op zijn naam.

Toy Story deed het vooral goed in Europa en Latijns-Amerika, meldt de BBC. In China en de Verenigde Staten ging het moeizamer. De verwachtingen in de Verenigde Staten waren hooggespannen, Toy Story 4 zou afstevenen op een recordopening van meer dan 140 miljoen dollar. Dat werd niet gehaald, de kaartverkoop bracht niet meer dan 118 miljoen dollar op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Toy Story 4 koerst af op grootste opening

De vierde film over de avonturen van het speelgoed van de jongen Andy draait nog lang niet overal. In de Nederlandse bioscopen zijn Woody en co vanaf woensdag weer te zien.

Toy Story 4 verschijnt 25 jaar na de eerste film over het levende speelgoed. Die vormde een mijlpaal in de filmgeschiedenis; het was de eerste avondvullende computer-geanimeerde speelfilm ooit. Toy Story 1, 2 en 3 brachten wereldwijd 2 miljard dollar op.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Zo blij als een kind word je van de nieuwste Toy Story trailer

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!