Beeld © Disney

Forky uit Toy Story 4 krijgt eigen serie

27 juni 2019 11:37

Toy Story 4 is pas net uit, maar één van de poppen maakt nu al helemaal de blits. Forky is een nieuw personage en weet de harten van de kijkers direct te stelen, net als die van de producenten. Er komt namelijk een serie over het wegwerpvorkje.

"Forky stelt eigenlijk niet zoveel voor"

Disney heeft wederom een enorme wereldwijde hit te pakken met Toy Story 4. Heel verrassend is dat niet, de drie voorgaande films waren ook kaskrakers. Dit keer is er wel een nieuw element toegevoegd aan het poppenverhaal: Forky. Het speeltje valt zo in de smaak bij de makers dat hij zelfs een eigen serie krijgt wanneer de streamingdienst van Disney wordt gelanceerd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Openingsweekeinde Toy Story 4 breekt alle records

Het wegwerpvorkje is door Bonnie, de kleuter uit de film, op haar eerste schooldag gemaakt uit afval. Hoewel het er misschien niet heel bijzonder uitziet, is het toch het lievelingsspeeltje van het kleine meisje. In de film neemt Forky de benen, wat tot grote frustraties van het hoofdpersonage Woody leidt. Het avontuur wordt in de serie wel beperkt tot de slaapkamer van het kleine meisje, waarvan in ieder geval tien afleveringen al af zijn.

"Forky stelt eigenlijk niet zoveel voor", vertelt regisseur Josh Cooley. "Het viel ons op dat onze eigen kinderen vaak hun eigen speelgoed maken met spullen uit hun omgeving, zoals een vork. Dat laat hun creativiteit zien en dat hebben we gebruikt voor de film." Eind dit jaar wordt Disney+ gelanceerd, de streamingdienst van de filmgigant, waarop de Forky-serie, maar ook oude klassiekers en andere nieuwe Disney-content zal verschijnen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Toy Story 4 koerst af op grootste opening

De streamingdienst zal in november gelanceerd worden en kost zo'n zes euro per maand in Amerika. Het doel van Disney+ is om binnen de kortste keren tussen de 60 en 90 miljoen abonnees binnen te halen. De grootste concurrent blijft dan Netflix, die zo'n 130 miljoen betalende accounts heeft op dit moment. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!