Beeld © Twitter @chloexhalle

De Kleine Zeemeermin-actrice nu al bedolven onder kritiek

5 juli 2019 11:36

De 19-jarige Halle Bailey heeft dé rol te pakken: zij mag Ariël spelen in de live-action remake van De Kleine Zeemeermin. Het nieuws werd deze week bekendgemaakt, maar de actrice wordt nu al bedolven onder kritiek.

"Stop met het verpesten van Disney-klassiekers"

De actrice maakte het nieuws afgelopen week zelf bekend op Twitter. Ze schreeuwde het van de daken: "Dromen komen uit." De geruchten dat zij deze rol zou krijgen, gingen al een tijdje de ronde. Nu is het dus officieel bevestigd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Halle Baily gaat Ariel spelen in De Kleine Zeemeermin'

De 19-jarige actrice was te zien in de serie Grown-ish en films als Last Holiday en A wrinkle in Time. Ze vormt samen met haar zus Chloe de muziekgroep Chloe X Halle.

Halle (links) en Chloe (rechts)

Toch waren sommige fans van de Disney-klassieker op zijn zachtst gezegd niet blij met Halle Bailey als Ariël. De Afro-Amerikaanse zou met haar zwarte haar en bruine ogen qua uiterlijk niet genoeg lijken op het getekende figuur. "Dit is de echte Ariël, niet dat ding op jouw afbeelding", klinkt het op Twitter. Bijgevoegd is de Ariël zoals we die kennen van vroeger: wit met rood haar en blauwe ogen. 

Een ander twittert: "Alstublieft niet! De kleine zeemeermin is wit met blauwe ogen en rood haar. Stop met het verpesten van Disney-klassiekers. Ik weet zeker dat je een goede actrice bent, maar de live-action versie moet zo veel mogelijk op het origineel lijken..."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meer bekend over cast De Kleine Zeemeermin

Ook zijn er mensen die het juist wél een goede keuze vinden. Zij steken de actrice een hart onder de riem met fan-art en lieve woorden, zo ook Mariah Carey en Janelle Monáe. Janelle noemt het de perfecte keuze en Mariah noemt het de emancipatie van Ariël.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Lizzo wil Ursula spelen in De Kleine Zeemeermin

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!