Beeld © Disney

We vernoemen onze katten massaal naar The Lion King

10 juli 2019 11:37

De jaarlijkse lijst van meest voorkomende honden- en kattennamen is er weer. Op de hondenlijst is weinig veranderd sinds vorig jaar, maar bij de katten zijn meer verrassingen te noteren. Wat blijkt? The Lion King is een grote inspiratiebron.

Bij de katten is er op namengebied veel beweging op de lijst van huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg. Luna, de favoriet van vorig jaar, verdween uit de top en de huidige nummer één Simba kwam nieuw in de lijst binnen. Ook de namen Bella en Milo zijn nieuw. 

Koplopers Simba en Nala zijn natuurlijk twee leeuwen uit The Lion King. De dierenverzekeraar verwacht dat deze kattennamen nog wel even in trek zullen blijven, omdat op 17 juli de live-action remake van The Lion King uitkomt.

Populairste kattennamen:

  1. Simba (-)
  2. Nala (3)
  3. Bella (-)
  4. Pip (2)
  5. Milo (-)
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eindelijk: Beyoncé komt met The Lion King-single

Bij de honden blijven de populairste namen vrijwel gelijk. Max is opnieuw de populairste naam, gevolgd door Bella en Pip. De enige nieuwkomer in de top-5 is Lola.

Populairste hondennamen:

  1. Max (1)
  2. Bella (3)
  3. Pip (2)
  4. Bo (5)
  5. Lola (-)
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hakuna Matata: Wéér nieuwe beelden van The Lion King

Het namenonderzoek wordt sinds 2006 jaarlijks uitgevoerd De uitkomsten zijn gebaseerd op een analyse van ruim 120.000 polishouders van Reaal.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!