Beeld © Disney

Kritiek uit China op Disney's Mulan

13 juli 2019 14:22

Eerder deze week kreeg de wereld een eerste glimp van de nieuw Disney-film Mulan te zien. De eerste reacties waren overwegend positief, maar in China - waar het verhaal zich afspeelt - is niet iedereen te spreken over de live-action verfilming. Want hoe mooi ook, er zouden enkele historische fouten te zien zijn meldt Variety.

Op Weibo, het Chinese Twitter, wordt negatief gepraat over de verfilming. Het grootste probleem is volgens gebruikers de historische setting van de film. In het origineel komt Mulan (gespeeld door de Chinese actrice Liu Yifei) uit het noorden van het oude China. Echter, in de trailer zien we beelden die meer lijken op het westen uit die tijd.

Tijd en locatie zijn van belang in het verhaal, aangezien Mulan haar reis start om indringers die de noordelijke grens bedreigen, te bevechten. Daarnaast zouden er ook verschillende elementen gebruikt worden in de trailer die nog niet bestonden in die tijd. 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Beyoncé ontroert Disney-fans met soundtrack Lion King

Ook regisseur Niki Caro krijgt een lading kritiek over zich heen. Gebruikers beschuldigen hem ervan Mulan enkel te maken voor het westerse bioscooppubliek, en verklaren zo het overboord gooien van de Chinese cultuur. Volgens hen wil de regisseur graag het Amerikaanse publiek geven wat ze willen.

Het is niet de eerste keer dat de film onder vuur ligt. Zo miste veel fans ook al het draakje Mushu. Deze wordt in de nieuwe film ingeruild voor een ander wezen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Toenemende kritiek op Disney vanwege remake Kleine Zeemeermin

Mulan vertelt het verhaal van een jonge Chinese vrouw die zich vermomt als man zodat ze zich bij het leger kan voegen. Liu Yifei neemt de rol van Mulan op zich, die behoorlijke skills op gebied van zwaardgevechten heeft, blijkt uit de trailer. 

Mulan is één van de vele films die Disney opnieuw uitbrengt als live-action verfilming. Aladdin, Jungle Book, Tarzan en The Lion King zijn enkele van de andere klassiekers die haar al voorgingen. Daarnaast komt er binnenkort een nieuwe Kleine Zeemeermin-film aan.

Mulan is vanaf 27 maart te zien in de Nederlandse bioscoop. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!