Beeld © September Film

Regiedebuut Halina Reijn met Carice in première op Locarno

17 juli 2019 11:59

Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn, beleeft op 12 augustus de wereldpremière op het prestigieuze filmfestival van Locarno. De thriller met Carice van Houten en Marwan Kenzari in de hoofdrollen is geselecteerd voor een Piazza Grande-screening, maakte het festival woensdag bekend.

De film wordt vertoond in de openlucht voor zo'n 8000 toeschouwers. Het is voor het eerst dat een Nederlandse titel is geselecteerd voor het prestigieuze Zwitserse festival.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Halina Reijn maakt regiedebuut in première op NFF

De psychologische thriller vertelt over een ervaren psychologe in een tbs-kliniek (Van Houten) die geobsedeerd raakt door een zedendelinquent (Kenzari). Bijrollen worden gespeeld door Marie-Mae van Zuilen, Ariane Schluter, Betty Schuurman, Tamar van den Dop, Robert de Hoog en Juda Goslinga.

Utrecht

Eerder werd al bekendgemaakt dat Instinct eind september het Nederlands Film Festival in Utrecht opent. Reijn en Van Houten coproduceerden de film ook met hun productiebedrijf Man Up. Distributeur September Film brengt Instinct op 3 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carice van Houten in de race voor een Emmy

Van Houten werd dinsdag voor het eerst in haar leven genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol als Melisandre in hitserie Game of Thrones.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!