Beeld © Cineville/Herrie

'Bloedhete' Famke Louise te zien in bizarre korte film

08 augustus 2019 11:30

Famke Louise (20) heeft haar eerste filmrol(letje) gescoord. Het gaat om de ultrakorte film Hitte van regisseur Thessa Meijer die speciaal voor het 10-jarig bestaan van Cineville is gemaakt.

"Dit doet ze fantastisch, met humor en vol overgave"

In de bizarre film, die niet langer is dan een scène, zien we Famke als een verlegen meisje dat verkoeling zoekt in een ijssalon. Wat er dan gebeurt... Tja, dat moet je zelf maar even zien.

Naast Famke Louise spelen ook Daniël Kolf, Frits Lambrechts en Anouk en Priscilla uit The Voice Kids mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Famke Louise bestookt met de vraag of ze zwanger is

Hitte is een romcom met een twist, vertelt regisseur Thessa Meijer. "Deze zomer krijgen we weer te maken met extreme temperaturen. Maar naast de temperaturen, lopen in Hitte ook de emoties hoog op. Verlegenheid, stotteren en blozen zijn in deze wereld niet geoorloofd. Famke duikt voor deze rol dus in een karakter dat qua persoonlijkheid ver van haar afstaat. Dit doet ze fantastisch, met humor en vol overgave. Ook is er een sterke chemie tussen Famke en haar tegenspeler Daniël.

De regisseur mocht volledig losgaan van de producent: "Van Cineville kreeg ik een carte blanche. Daardoor konden we losgaan in een soort roze weirdheid die niet eerder in een langere film paste. Je zou het suikerspinhorror kunnen noemen!"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!