Beeld © ANP

Film van Halina Reijn valt in de prijzen

17 augustus 2019 16:59

Instinct, de debuutfilm van Halina Reijn, is bekroond met de Variety Piazza Grande Award. De prijs wordt door een jury van Amerikaanse filmcritici toegekend aan de beste film binnen het Piazza Grande-programma, een onderdeel van het internationale filmfestival van Locarno, waar Instinct in première ging. De film heeft ook een zogeheten Special Mention in de debuutcompetitie in de wacht gesleept. Dat heeft distributeur September Film zaterdag bekendgemaakt.

Halina zat wat te eten met Carice van Houten, een van de hoofdrolspelers in de film en haar beste vriendin, toen ze het nieuws te horen kreeg. "We vlogen letterlijk in elkaars armen en hebben even een traan weggepinkt", laat Halina weten. "We zijn intens dankbaar en vol vreugde dat zoveel mensen onze kwetsbare, intieme film wereldwijd omarmen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Film Instinct van Halina Reijn te zien op filmfestival in Toronto

Instinct is een thriller die vertelt over een ervaren psychologe in een tbs-kliniek (Van Houten) die geobsedeerd raakt met een zedendelinquent (Marwan Kenzari). De film ging deze week in de open lucht op een plein in Locarno in première.

Op 27 september is Instinct de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. De thriller is vanaf 3 oktober te zien in Nederlandse bioscopen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!