R. Kelly Beeld © ANP

Binnenkort documentaire R. Kelly eindelijk te zien op Videoland

20 augustus 2019 15:27

Na lang wachten is het dan eindelijk zover. Eén van de meest spraakmakende documentaires van deze tijd is binnenkort te zien in Nederland. In deze zes uur durende documentaire zie je meer dan vijftig interviews waarin muziekproducent R. Kelly wordt beschuldigd van grootschalig misbruik van veelal minderjarige vrouwen.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

In de docu Surviving R. Kelly komen steeds meer details naar boven

De documentaireserie Surviving R. Kelly is sinds januari al te zien in Amerika. In korte tijd zagen ruim 2 miljoen kijkers de film, waarna meldpunten voor seksueel misbruik in de VS al ruim 20 procent meer meldingen hebben ontvangen. Na het zien van de docu hebben verschillende artiesten, waaronder Lady Gaga, excuses aangeboden voor een eerdere samenwerking met de muzikant, en hebben ze de muziek met hem van streamingdiensten zoals Spotify verwijderd.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Documentaire Surviving R. Kelly krijgt een vervolg

De documentaire bestaat uit zes afleveringen. Er komen verschillende bekenden van de zanger aan het woord, waaronder Lovell Jones, een voormalige vriend van de bekendheid. Volgens deze vriend was het algemeen bekend dat R. Kelly op jonge vrouwen valt. Zo zou hij op een after-party na een optreden meermaals gevraagd hebben aan zijn vriend om op zoek te gaan naar vrouwen die "er jong uitzagen." Ook de welbekende soulzanger John Legend geeft zijn ongezouten mening in de documentaire. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

R. Kelly niet opgehaald om hoorzitting bij te wonen

Vlak na de uitzending van de film in de VS hebben twee vrouwen een campagne opgezet tegen R. Kelly. Ze wilden door middel van de hashtag #MuteRKelly ervoor zorgen dat iedereen in de muziekindustrie in opstand zou komen tegen hem.

De eerste aflevering van de documentaireserie is vanaf 20 september te zien op Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!