Beeld © New Line Cinema

'Horrorclown Pennywise krijgt eigen film na IT: Chapter Two'

30 augustus 2019 14:19

Het tweede deel van IT is bijna te zien in de bioscoop, maar er gaan nu al geruchten dat de horrorclown Pennywise voor de derde keer op het witte doek te zien zal zijn. Deze keer zonder de kinderen.

"Het verhaal is erg groot en in de boeken bestaat Pennywise al een miljoen jaar"

Pennywise en de Losers Club zijn vanaf 5 september weer te zien in de bioscoop met IT: Chapter Two, maar de gekte rondom de filmfranchise kan nog jaren voortduren. Althans, dat denkt regisseur Andy Muschietti. Er zou namelijk zomaar een solofilm kunnen komen over de horrorclown. Tijdens de persconferentie CinePOP legde hij uit hoe dat in zijn werk zou gaan. "Het verhaal is erg groot en in de boeken bestaat Pennywise al een miljoen jaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwste trailer van IT: Chapter Two is bloederig en doodeng

Genoeg jaren om een verhaal te maken dus. "Hij is al eerder in contact gekomen met mensen, zeker voor vijfhonderd jaar", legt Andy verder uit. "Bovendien duikt hij iedere 27 jaar weer op. Dus, als je steeds verder teruggaat, blijft er genoeg drama om inspiratie uit te putten." Toen hem gevraagd werd of er dus een Pennywise-film aan zit te komen, antwoordde hij: "Uiteindelijk wel." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Horrorclown IT krijgt eigen documentaire

Tot die tijd zullen fans het moeten doen met de nieuwe IT-film. Hierin maken we een sprong in de tijd en zijn de kindjes van de Losers Club helemaal volwassen. Helaas keert de clown uit hun nachtmerries weer terug. "Dit is het einde van het verhaal, dus er geen deel drie", vertelt Andy. "Hier stopt de strijd van de Losers tegen Pennywise." Verklapt de regisseur hier ook het einde van de film? Je ziet het vanaf 5 september in de bioscoop. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!