Beeld © Warner Bros.

Vervolg The Shining wordt nóg grimmiger dan eerste film

09 september 2019 14:42

Kun jij gewoon nog lekker slapen na het zien van een angstaanjagende film? Dan kun je met een gerust hart naar Doctor Sleep. Het vervolg op de Stephen King-thriller The Shining ziet er namelijk nog grimmiger uit dan de eerste film in de reeks.

Wanneer een Stephen King-verfilming in de bioscoop verschijnt, zitten de zalen onmiddellijk vol met diehard horrorfans. Met het vervolg op The Shining worden de fans op hun wenken bediend. Tenminste als je de trailer voor Doctor Sleep mag geloven. Deze keer wordt een sprong in de tijd gemaakt en is Danny Torence (Ewan McGregor) veertig jaar ouder dan in de originele film. Het Overlook Hotel is ook weer de plek des onheils. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Attributen uit The Shining en Gladiator op veiling

In The Shining vond alle grimmigheid die Danny's vader aanrichtte plaats in het hotel. Naast die ellende is er in deze versie ook een mysterieus groepje dat aast op de zielen van onschuldige kinderen, onder wie van hoofdrolspeelster Kyliegh Curran die in de bovennatuurlijke huid van Abra kruipt. Om te voorkomen dat dit weer volledig uit de hand loopt, moet Danny zijn beste beentje voor zetten en hulp bieden aan het jonge meisje. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Scary: Eerste trailer The Shining-vervolg

De overeenkomsten met The Shining worden iedere scène duidelijker. Zo keert niet alleen de engste tweeling aller tijden terug in Doctor Sleep, maar ook het besneeuwde labyrint en het beroemde tapijt. Mike Flanagan klimt ditmaal in de regisseursstoel, wat voor horrorfans nu al een feestje is. Hij is namelijk ook verantwoordelijk voor de Netflix-horrorserie The Haunting of Hill House. Dat belooft wat! Doctor Sleep is vanaf 7 november te zien in de bioscoop. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!