Beeld © ANP

Joker-film niet vertoond in bioscoop van Aurora-shooting

24 september 2019 19:03

De bioscoop in de stad Aurora in Colorado waar een schutter die leek op The Joker een bloedbad aanrichtte tijdens een vertoning van een Batman-film, zal de nieuwe Joker-film niet gaan vertonen. Dat meldt The Hollywood Reporter.

"Als ik een trailer van The Joker zie, zie ik de moordenaar weer voor me"

Het theater komt hiermee tegemoet aan het verzoek van nabestaanden van de twaalf doden die bij de schietpartij vielen; zeventig mensen raakten gewond. De nabestaanden stuurden dinsdag een open brief naar studio Warner Bros. Zij zijn bezorgd en boos dat de studio een nieuwe film over het personage The Joker heeft gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Woedende reacties van nabestaande Aurora-shooting om The Joker

"We roepen Warner op om zich aan te sluiten bij het groeiende aantal bedrijven dat begrijpt dat zij een sociale verantwoordelijkheid hebben om ons in dit land veilig te houden", stellen de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers. Zij willen dat Warner een financiële gift doet aan organisaties die zich inzetten tegen het enorme wapenbezit in de VS.

De familieleden zijn zeer ontstemd dat Warner een nieuwe film over The Joker heeft gemaakt, het personage waar de moordenaar zich in 2012 door zou hebben laten inspireren. "Als ik een trailer van The Joker zie, zie ik de moordenaar weer voor me." Bovendien zijn de schrijvers van de brief bang dat wéér een gek zich laat inspireren door de verknipte, anarchistische moordenaar.

In de nieuwe Joker-film, die in Venetië de Gouden Leeuw won als beste titel in de competitie, wordt de voorgeschiedenis van het roemruchte personage uit de Batman-reeks verteld. Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix wordt al veelvuldig getipt voor een Oscar voor zijn beklemmende vertolking. Het zou de tweede keer zijn dat een acteur een Oscar wint voor The Joker; eerder lukte dat ook wijlen Heath Ledger, voor zijn vertolking in The Dark Knight uit 2008

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!