Beeld © Warner Bros. Pictures International Holland

Joker-regisseur bijt van zich af na commotie

01 oktober 2019 22:21

Todd Phillips (48), de regisseur van de omstreden film Joker, pareert in Vanity Fair de kritiek op de film over de beroemde Batman-schurk. Hij vindt dat critici niet met een beschuldigende vinger naar de film moeten wijzen, maar eerder naar zichzelf moeten kijken.

“Je kunt films niet de schuld geven van een wereld die zo fucked up is dat de boel bij het minste of geringste ontvlamt”

"We maken een film over een fictioneel personage in een fictionele wereld. Je hoopt dan dat mensen het nemen voor wat het is", zegt de regisseur. "Je kunt films niet de schuld geven van een wereld die zo fucked up is dat de boel bij het minste of geringste ontvlamt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Maskers verboden tijdens bioscoopbezoek aan Joker

De regisseur ziet de film bovendien ook niet als een provocatie. "Het is geen oproep tot actie. Als het überhaupt iets moet zijn, is het eerder een oproep aan de maatschappij tot zelfreflectie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe Joker-film houdt de gemoederen flink bezig

Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix reageerde eerder ook al op de ophef die ontstaan was over de film. "Ik denk niet dat het de verantwoordelijkheid is van een filmmaker om het publiek moreel te scholen, of het verschil tussen goed en kwaad te leren", zei hij vorige week.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!