Beeld © Kaap Holland Film

Gouden Kalf van het Publiek gaat naar Bon Bini Holland 2

4 oktober 2019 16:00

De komedie Bon Bini Holland 2, van en met komiek Jandino Asporaat, heeft dit jaar het Gouden Kalf van het Publiek gewonnen. Het is de eerste van de Gouden Kalveren die dit jaar bekendgemaakt wordt. De uitreiking van de andere beeldjes vindt vrijdagavond plaats tijdens de slotavond van het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Bon Bini Holland 2 passeerde de andere twee genomineerden in deze categorie, Verliefd op Cuba en Doris en kreeg van het Nederlandse publiek meer stemmen. In 2016 werd ook het eerste deel in de reeks met het Gouden Kalf van het Publiek onderscheiden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jandino Asporaat werkt het liefst achter de schermen

De komedie trok in de bioscopen meer dan 700.000 bezoekers. In Bon Bini Holland 2 moet Robertico (Jandino Asporaat) wat relatieperikelen overwinnen. Net als hij zijn vriendin Noëlla (Liliana de Vries) op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een time-out in te lassen. Robertico is vastberaden haar terug te winnen en vliegt haar vanuit Curaçao achterna naar Nederland. Daar blijkt concurrentie op de loer te liggen: de aantrekkelijke Christiaan (Steef de Bot).

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!